top of page

vr 02 feb

|

Amsterdam

Imbolc Ruigoord (UITVERKOCHT)

Registration is closed
See other events

Time & Location

02 feb 2024, 19:00 – 23:00

Amsterdam, Ruigoord, 1047 Amsterdam, Netherlands

About the event

De moderne mens die in contact met de natuur staat, kan niet om het onwaarschijnlijk mooie en inspirerende schouwspel heen dat het wisselen der seizoenen hem biedt. Ten tijde van onze voorouders, die voor het overgrote deel rechtstreeks afhankelijk waren van de opbrengsten van het land, werden deze seizoen veranderingen uitgebreid gevierd. Door de loop van de geschiedenis zijn deze inheemse wijsheden naar de achtergrond verdreven. Nu is de tijd aangebroken waarop we deze universele en verbindende zienswijze weer ongestraft mogen gebruiken. Zowel collectief als individueel kunnen we hier de vruchten van plukken.

 

Naast de verbinding met de natuur zijn seizoensvieringen een heel mooi gereedschap om je eigen plannen en intenties kracht te geven. In de winterslaap / droom definieer je je thema voor het jaar. In het voorjaar ontkiemen je plannen. Gedurende het seizoen kunnen deze groeien, waarna je ze kunt oogsten in de zomer en het het najaar voordat de natuur (en jij bent natuurlijk zelf ook natuur!) weer naar binnen keert.

 

IMBOLC

Imbolc betekent ‘in de buik’. De natuur heeft het nieuwe groeiseizoen als het ware in de buik. Begin februari wordt het licht weer wat sterker. De eerste beweging in de bodem, of liever in de zaden, is voelbaar. De natuur maakt zich klaar voor de naderende lente. Wij gaan haar een handje helpen door haar wakker te maken uit haar winterslaap.

 

PROGRAMMA:

★ 19.00 Inloop

★ 19.30 Ritueel en Cacaoceremonie ~ Shaz & the Medicine Man

Sharon en Henry van Shaz & the Medicine Man nodigen je uit om je intentie te zetten om het licht weer te verwelkomen en samen een bijzondere avond vol betekenis en verbinding vieren. Tijdens het Imbolc Feest mag je je mooiste kaars meenemen. Sharon en Henry begeleiden je om verbinding te maken met je intentie voor het nieuwe jaar. De vlam van de kaars symboliseert het vuur van passie, bezieling en enthousiasme zodat we onze intentie daadkrachtig in het nieuwe jaar kunnen manifesteren.

★ Het Imbolc Ritueel gaat vloeiend over in een cacao ceremonie, waarin we het leven vieren en we ons hart openen. Door samen te zingen, dansen, helen, delen en spelen, creëren we een ruimte van diepe verbondenheid en bekrachtiging van onze intenties.

★ 22.00 Imbolc Oerschreeuw ritueel 

(Dit deel van de viering is gratis toegankelijk) In samenwerking met het Imbolc Oerschreeuwkoor zullen we de natuur wakker maken uit haar winterslaap.

Breng je mooiste kaars, favoriete glas of mok voor de cacao, en indien je hebt, een ratel of drum om deze viering nog meer kracht te geven.

 

Laten we samen het licht verwelkomen, onze harten openen en onze intenties voor het komende jaar in liefde en eenheid manifesteren!

Kaarten: 20,- 

https://eventix.shop/cus3bays

Bekijk dit evenement op de website van Ruigoord:  https://ruigoord.nl/evenement/imbolc/ ‎

Share this event

bottom of page